Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela sezona kupanja na Vukovarskoj adi

29.07.2020.

15:31

Autor: Davor Lončarić

Počela sezona kupanja na Vukovarskoj adi

Počela sezona kupanja na Vukovarskoj adi

Foto: - / -

Vukovarska ada tijekom godina postala je omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Adu je posjetio gradonačelnik Ivan Penava te službeno otvorio Ljeto na Vukovarskoj adi.

Kao i svake godine i ove je godine nadležni UO za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo imao u planu organizirati manifestaciju „Ljeto na Vukovarskoj adi“ te je za tu svrhu u proračunu Vukovara osigurano 250 tisuća kuna. Objavljen je javni natječaj za sufinanciranje provedbe manifestacije „Ljeto na Vukovarskoj adi 2020. godine“, koji je bio otvoren 30 dana, a bio je namijenjen za sufinanciranje programa udruga. S obzirom na višegodišnju dobru suradnju s udrugom ŠRU Dunav koja je izuzetno operativna očekivalo da će se ili oni, ili neka druga zainteresirana udruga javiti i ove godine. Međutim, na natječaj se nije javila niti jedna zainteresirana udruga te je zbog toga, a i poznate situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa dovedeno u pitanje održavanje programa na Vukovarskoj adi ove godine.

Zbog brojnih upita građana Grad Vukovar nije odustao od organizacije manifestacije te je upućen poziv zainteresiranim trgovačkim društvima za prijevoz putnika od 17. srpnja do 31. kolovoza ove godine.
Pozivu se odazvalo trgovačko društvo Opcija B iz Vukovara te je s njima potpisan ugovor o nabavi usluge prijevoza putnika. Prijevoz je za građane po prvi put potpuno besplatan, a svakodnevno se može na adu između 10 i 20 sati. Trgovačko društvo Opcija B raspolaže sigurnim čamcima, a upravljaju im osposobljeni vozači od kojih su mnogi već od prije vozili za ŠRU Dunav. Prijevoz će koštati grad Vukovar oko 200 tisuća kuna.

Prije početka sezone lokalno poduzeće Komunalac očistilo je otok te su uz nadzor i suglasnost Hrvatskih šuma uklonjene grane stabala koje su predstavljale opasnost za posjetitelje otoka. Za čišćenje otoka Vukovar je uložio dodatnih 60 tisuća kuna.

Vukovarska ada privlači više stotina građana svakodnevno, a tako je bilo i tijekom posjeta gradonačelnika Ivana Penave. 

U nastavku poslušajte javljanje u program Radio Osijeka. 

Ljeto na Vukovarskoj adi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.