Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela sezonska sniženja i u Slavoniji

28.12.2017.

14:26

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdansko prosinačko vrijeme razdoblje je i velike potrošnje, potrage za darovima, gužvi u trgovačkim centrima. Sezonska sniženja službeno se odvijaju dva puta godišnje - od srijede, 27. prosinca kada počinju zimska, a ljetna od prvog srpnja. Smiju trajati najviše 60 dana.

 

Iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača poručuju kako nije loše informirati se o starim cijenama prije odlaska u trgovine.  Iz Hrvatske gospodarske komore očekuje se rekordna blagdanska potrošnja, i to od 12 i pol milijardi kuna. Tomu će, vjeruju, pridonijeti kupovina i za vrijeme sezonskih sniženja. Pravilnik o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja izrijekom propisuje da se redovna cijena i nova snižena cijena moraju iskazati jasno, vidljivo i čitljivo. I zimsko i ljetno sniženje traju 60 dana,  no ako trgovac ne proda sve proizvode može nastaviti s prodajom po sniženoj cijeni ali takvu prodaju ne smije oglašavati kao sezonsko sniženje.

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.