Hrvatski radio

Radio Osijek

Počela „Zima u Domu tehnike”

03.01.2022.

13:01

Autor: Radio Osijek

Na "Zimi u Domu tehnike" izrađuju se i lutkice

Na "Zimi u Domu tehnike" izrađuju se i lutkice

Foto: Radio Osijek / HRT

Tijekom zimskih praznika, od 3. do 7. siječnja, u Domu tehnike u Tvrđi Centar tehničke kulture i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka organiziraju 14. Zimu u Domu tehnike.

Riječ je o 12 radionica tehničkih aktivnosti od kojih su neke za djecu od prvog do osmog razreda, a pojedine samo za učenike od petog do osmog razreda. Provode se svaki dan od 9 do podneva. „Svrha je aktivnosti da se za djecu organizira nešto što će im biti korisno i zanimljivo. Na radionicama izražavaju svoju kreativnost, ali i vježbaju finu motoriku, a većina je programa osmišljena tako da učenici ono što izrade na radionici mogu ponijeti kući kako bi se pohvalili svojim prijateljima i roditeljima. Zbog epidemiološke situacije upisali smo nešto manje djece pa je u skupinama od 6 do 8 polaznika. Kao i obično, najbrže su popunjena mjesta na radionici dronova i legića”, kaže voditeljica Centra tehničke kulture Terezija Blekić.

„Zima u Domu tehnike” obuhvaća sljedeće radionice: 3D modeliranje i printanje, 3D olovke, Graviranje i ukrašavanje stakla, Izrada nakita i lutkica, Likovna umjetnost u tehničkoj kulturi, Izrada predmeta od drva, Izrada predmeta od plastike, Arduino programiranje, Sastavljanje Lego modela, Quilling - izrada ukrasa od papira, Kreativno maketarstvo, CB komunikacija i orijentacija te Škola letenja dronovima.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.