Hrvatski radio

Radio Osijek

Počele predradnje za rekonstrukciju Kopike

29.06.2020.

13:04

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Kupališna sezona konačno je započela. Iako se ove godine nećemo moći kupati na bazenima Rekreacijskoga centra Copacabana zbog rekonstrukcije, vrući vikend mnogi su iskoristili za kupanje na dravskoj plaži koja je od ove sezone također pod nadležnošću Športskih objekata Osijek.

Na Kopiki traju predradnje za opsežnu rekonstrukciju i dogradnju bazenskog kompleksa. Obuhvatit će obnovu olimpijskog bazena te okruglog bazena, izgradnju novog malog dječjeg bazena, radove na rekonstrukciji strojarskih i elektro instalacija bazenske tehnike, a u prostoru iznad njih bit bar/restoran, sanitarije i svlačionice. Izgradit će se nova filternica te promijeniti kompletni cjevovodni sustav. Modernizacija bazena provest će se u skladu sa sadašnjim trendovima i standardima izgradnje otvorenih bazenskih kupališta – aqua parkova pa bismo na Kopiki trebali dobiti umjetne valove, brzu rijeku i beach-bar. Osim toga planira se ujediniti cijeli prostor sadržajima koji će ga povezati u veliku zabavnu cjelinu. Na šetnici uz Dravu izgradit će se niz manjih objekata za iznajmljivanje (fast food, caffe bar, prodaja voća, sladoleda). Riječ je od 15 milijuna kuna koja će obuhvatiti 73 tisuće četvornih metara prostora na Kopiki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.