Hrvatski radio

Radio Osijek

Počele radionice izrade nakita i ukrasa od papira

20.07.2020.

12:08

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Počelo je 18. Ljeto u Domu tehnike u Osijeku koje će trajati sve do 24. kolovoza. Prilika je to za osnovnoškolce da kreativno, družeći se, iskoriste slobodno vrijeme i nauče neku novu vještinu na kojoj od 12 radionica koje se održavaju u zgradi na Trgu Jurja Križanića u Tvrđi.

Ljeto u Domu tehnike ove je godine zbog epidemije koronavirusa počelo nešto kasnije, a organizirano je uz poštivanje epidemioloških mjera. „S obzirom na situaciju, zamolili smo roditelje da djecu ostave ispred zgrade, a kada ih preuzmemo prolaze dezinfekciju obuće i ruku te im mjerimo temperaturu. Usto, predavači sve vrijeme nose maske. Ovaj smo tjedan krenuli s dvjema radionicama – izrade nakita i ukrasnih predmeta te quillinga odnosno izrade ukrasa od papira”, kaže voditeljica Centra tehničke kulture Terezija Blekić.

Idućih će se tjedana, među ostalima, održavati radionice programiranja lego modela, crtanja 3D olovkom, Linuxa za djecu, škola letenja dronova, a igrat će se i nogobot. Neke su radionice već popunjene, a sve se obavijesti o terminima i cijenama programa mogu pronaći na internetskoj stranici Zajednice tehičke kulture Grada Osijeka. Radionice su namijenjene za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole, a predmete koje izrade polaznici mogu ponijeti kući.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.