Hrvatski radio

Radio Osijek

Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama

09.01.2023.

13:14

Autor: Ana Mitar Šimić

Unutrašnjost OŠ Franje Krežme

Unutrašnjost OŠ Franje Krežme

Foto: Web stranica škole / -

Završio je prvi dio zimskih praznika i počelo je drugo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama pa tako i u Osnovnoj školi Franje Krežme. U ovom polugodištu očekuju se još dva veća odmora – drugi dio zimskih praznika u veljači i proljetni praznici.

Drugo polugodište ravnateljici i zamjenici ravnateljice Osnovne škole Franje Krežme počelo je organizacijom toplih obroka jer se iznos za tople obroke na državnoj razini povećao na 10 kuna. Zamjenica ravnateljice, Lidija Hečimović rekla je kako planiraju raditi jelovnike koji će uključivati zdraviju prehranu učenika. 


S početkom nove godine i polugodišta uz organizaciju obroka počelo se raditi i na pripremama za nacionalne ispite za učenike osmih razreda koje provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje i obrazovanja.


Tjedan dana praznika učiteljicama Margareti Zdelar i Martici Starčević bilo je dovoljno iako su ga većinom provele radno, a o razdvajanju zimskih praznika dijele pozitivno mišljenje i kažu kako je to dobro jer je tjedan dana je dovoljno vremena za odmor nakon blagdana, a onda se opet mogu odmoriti u veljači. 


Ipak, tjedan dana praznika nije dovoljno učenicima koji su se jednoglasno složili da bi im dobro došlo još tjedan dana odmora koje ih očekuje u veljači. 


Više o prvom danu škole i zimskim praznicima Osnovne škole Franje Krežme, poslušajte u razgovorima s učiteljicama, učenicima i zamjenicom ravnateljice. 


Razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.