Hrvatski radio

Radio Osijek

Počelo drugo polugodište za najmlađe i maturante

18.01.2021.

11:26

Autor: Željka Bačić

Počelo drugo polugodište za najmlađe i maturante

Počelo drugo polugodište za najmlađe i maturante

Foto: - / -

Prvi je dan nastave u drugom polugodištu.. U klupe su se vratili učenici od 1. do. 4. razreda i veći dio maturanata. Ministar Fuchs se nada kako će se svi vatiti na nastavu "licem u lice" za dva tjedna.

Roditelji, kako kažu, nisu u strahu od epidemije i ističu važnost socijalizacije. Početku razredne nastave u školskim klupama vesele se i djeca i njihovi učitelji, jer je to najbolji oblik stjecanja znanja, ali i druženja. Ravnatelj osječke Osnovne škole Mladost  Josip Jukić kaže kako je u toj školi 250 učenika od 1. do 4. razreda, na nastavu je danas došlo 242 djece, troje je u osjetljivoj skupini pa će i dalje učiti na daljinu, a 5 učenika nije došlo, čeka se objašnjenje roditelja. Na pitanje jesu li učenici puno propustili u on - line nastavi, odgovorio je da sigurno jesu, jer to ipak nije ista kvaliteta učenja. Smatra kako je najveći problem kod osmaša, koji su i u prošloj školskoj godini zbog korone imali nastavu na daljinu, i oko njih će se morati dodatno potruditi  kako bi nadoknadili propušteno i kako bi ih se pripremilo za izazove u srednjoj školi. Jukić ističe kako se u ovogodišnjoj nastavi na daljinu radilo bez poteškoća, jer su svi bili pripremljeniji na takav oblik nastave. OŠ Mladost zasigurno je pomoglo i to što je bila među 150 škola uključenih u projekt e - škola, ali i u Školu za život. 

ravnatelj OŠ Mladost Josip Jukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.