Hrvatski radio

Radio Osijek

Počelo proširenje Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark"

20.06.2016.

12:56

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" za godinu dana imat će osam novih učionica i senzoričke sobe - radovi na proširenju postojećih i izgradnju novog objekta, vrijedni nešto više od 4 milijuna kuna, počeli su danas.

Ravnateljica te ustanove Edith Lemahl podsjetila je na svečanosti, kojom je označen početak radova, na dvije stotine korisnika u dobi od 7 do 57 godina. "Prostor je postao skučen zbog sve većeg broja polaznika i želja nam je da učenicima pružimo što kvalitetniji rad - individualni i terapijski," izjavila je Lemahl.
"Uvjeren sam da će ovaj projekt uvelike olakšati rad svima u Centru za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek, kako učenicima tako i djelatnicima, a sve u cilju pomoći onim kojima je to uistinu najpotrebnije, našim sugrađanima koji bez nas jednostavno ne mogu. Nakon više godina, "Štark" je na redu. Ispričavam se roditeljima što dosad nije bilo političke volje ni materijalne snage", rekao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te dodao kako se želi pokazati da smo zainterersirani za ravnopravan razvoj svih u ovome društvu.
Uz dogradnju postojeće zgrade, uz Krbavsku ulicu bit će izgrađena nova zgrada ukupne površine 550 četvornih metara tako da će Centar biti proširen za osam učionica i senzoričkim sobama. Rok završetka svih radova je 2. svibnja 2017. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.