Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeo je 1. Festival slikovnice

03.07.2015.

10:59

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi Festival slikovnice u Osijeku počeo je u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek te Grada Osijeka i u suradnji s Muzejom likovne umjetnosti Osijek i Studiom za promicanje kulture i kreativnoga izražavanja – GEKKO.

Nakon nekoliko godina zajedničke suradnje s Knjižnicom i Muzejom likovnih umjetnosti Osijek na Brezinu Festivalu „Zemlja bez granica“ koji je svojevrsni inkubator kreativnih ideja, pokrenuti su novi projekti i inicijative pa tako i ovaj festival koji će se u Osijeku održavati danas i sutra s raznovrsnim programom radionica, izložbi, pričaonica i igraonica za djecu i obitelji na teme o vodi i ekologiji.
U programskom dijelu Festivala promovirat će se čak dvije osječke slikovnice: D. Pađen Farkaš zajedno s Draženom Jerabekom predstavit će slikovnicu „Tajna“ (petak, 11 sati, dvorište GISKO-a), a svoju će prvu slikovnicu na Festivalu predstaviti i Ivana Šojat pod nazivom "Heliot-zmaj gnjezdaš" (subota 10 sati, Galerija Waldinger). Bit će tu i radionica kaširanja i oslikavanja (petak, 13 sati, Muzej likovnih umjetnosti Osijek), čitanja priča, žongliranja (subota 14 sati, dvorište GISKO-a), ali i izložbe skupine autora: Čičin-Šain, Tomić i Jerabek (petak, 19 sati, Muzej likovnih umjetnosti Osijek) kao i glazbeni sat skupine Meritas (subota, 20 sati, GISKO).
Tijekom trajanja festivala moći će se kupovati i slikovnice kao dio ponude nakladnika i knjižara.
Festival je ujedno i doprinos osječkoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture, a dio je aktivnosti europskoga projekta Mladi za Zemlju koji u partnerstvu s Gradom Osijekom provodi Udruga Breza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.