Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeo je požeški Aurea Fest 2018.

31.08.2018.

10:41

Autor: Davor Lončarić

foto: press Aurea Fest

foto: press Aurea Fest

Foto: - / -

U Požegi je počeo Aurea Fest 2018. Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega. Po dolasku vesele povorke ovogodišnji festival otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić .

"Ovo je Slavonija - gizdava, prpošna i bogata. Volim cijelu Hrvatsku, ali nema veće ljepote na svijetu i vrjednijih ljudi od ovih, koji su i danas na najbolji mogući način pokazali tko smo i što smo. Svi koji ste nam došli u goste, uživajte s nama, s toplim srcem požeškim", rekao je gradonačelnik.

Uslijedio je Aurea fest običaja i kulturne baštine, na kojemu se predstavilo desetak lokalnih kulturno-umjetničkih društava, Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Konjogojstvene udruge iz Pleternice i Požege te udruge vinara i vinogradara iz Kutjeva i Požege. U Izboru najgizdavije Šokice ove je godine lentu osvojila Sanela Bunikić iz KUD-a „Radinje“ iz Siča, odjevena u narodnu nošnju staru više od 120 godina.

Prostor južnog dijela bivšeg atletskog stadiona ponovno je sinoć vraćen u život, četvrtim po redu Aurea jazz festom. Big Band Požega privukao je brojnu publiku, a Marko Tolja još jednom pokazao ljepotu svoga glasa u swing i jazz izvedbama. U drugom dijelu afro-kubanskim ritovima posjetitelje je rasplesala grupa Cubismo.

Od događanja na Trgu sv Terezije spomenimo pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem izvođenju skladbe, za koju je izabrana „We will rock you“ grupe Queen, zatim dječji festival s predstavama, radionicama i igrama za djecu, kao i izlučna natjecanja Super glasa.

U parku Pod gradom održan je prvi Art park, a u pješačkoj zoni uz cjelodnevnu ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre, goste je tijekom večeri zabavljao Tamburaški sastav Arteški bunar.

Pred ponoć je u Platinum IN-u započeo Aurea fest elektronske glazbe, na kojemu su nastupili domaćin DJ Topa te house senzacija PEZNT i DJ Pintha Indahouse.

 

Danas na Aurea Festu možete pogledati: 

 

Trg Svetog Trojstva

 

20:30    Aurea fest Popularne glazbe

 

Bivši atletski stadion

22:30   Aurea urban fest (TBF, Brain Holydays i Justin’s Johnson). Ulaz 20 kuna.

 

Trg Svete Terezije

17:00     Dječji festival (predstave, radionice i igre za djecu)

 

19:30     Super glas

 

Park pod gradom:

 

17:00     Art park

 

Pješačka zona:

 

19:00     Ulični festival – Vino Grad (ponuda hrane, vina, rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre)

 

20:00     Tamburaški sastav Rubato

 

 

Danas se održava i 24. Fišijada u Parku kod Orljave. Početak je u 11 sati, a proglašenje se očekuje oko 15 sati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.