Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeo produženi boravak za prvašiće

19.10.2020.

13:50

Autor: Radio Osijek / IF

Počeo produženi boravak za prvašiće

Počeo produženi boravak za prvašiće

Foto: - / -

Nakon što je Osnovna škola dr. Franjo Tuđman iz Belog Manastira izgradila prostor za produženi boravak učenika od danas je produženi boravak i počeo, za sada samo za prvašiće koji ga mogu koristiti nakon redovite nastave.

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima od 2,1 milijun kuna u projektu "Obrazovanje za sve" zaposleni su učitelji i osiguran produženi boravak, za sada samo za prvašiće, kaže ravnateljica škole Lidija Šumiga, a projekte je predstavila pročelnica odjela za graditeljstvo Kornelija Pacanović Zvečevac.

Ukupna je vrijednost projekata više od 5,5 milijuna kuna od čega je na nadogradnju zgrade škole utrošeno oko 3,5 milijuna kuna, a 2,1 milijun kuna vrijedan je projekt "Obrazovanje za sve" koji je omogućio pokretanje produženog boravka za djecu mlađe školske dobi. Nakon redovite nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda predviđen je produženi boravak od 11 do 16 sati. Učenici su podijeljeni u tri skupine prema interesima za jezično-komunikacijska, matematičko-logička i kulturno-umjetnička područja te igru sport i rekreaciju. Za potrebe rada u produženom boravku zaposleni su učitelji razredne nastave, stranog jezika i tjelesne i zdravstvene kulture te kuhar koji će djeci pripremiti topli obrok.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob uručio je ravnateljici i prigodne darove, nabavljeni su didaktički materijali i oprema kao i materijali za kreativne radionice i sportski program.

Lidija Šumiga, Kornelija Pacanović Zvečevac, Tomislav Rob

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.