Hrvatski radio

Radio Osijek

Početak priprema za novu natjecateljsku sezonu

03.08.2020.

15:02

Autor: Vedran Drabek

foto:HRT/NK Osijek

foto:HRT/NK Osijek

Foto: - / -

Današnjom prozivkom i prvim treningom, nogometaši Osijeka započeli su s pripremama za novu sezonu. 27 igrača našlo se na popisu Ivice Kuleševića uoči puta u Mađarsku, gdje će se tempirati forma za novo prvenstvo koje počinje već sredinom kolovoza.

Samo pet dana odmora imali su na raspolaganju puleni Ivice Kuleševića jer nova sezona već je „iza ugla”, a ciljevi su ponovno postavljeni vrlo visoko: „Naša prva želja je i dalje osigurati Europu, a na europskom frontu dogurati što dalje”, naglasio je trener Bijelo-plavih na prozivci i potvrdio da će se svim snagama upregnuti kako bi se nadmašila prošla, iznimno turbulentna, čak i traumatična sezona: „Već sada vidim žar u očima igrača kojima sam i rekao da imamo dva moguća puta. Prvi je plakanje i kukanje za prošlom sezonom, a drugi očvrsnuti glave i krenuti prema boljem rezultatu, jer mora nam se negdje vratiti za sve što smo prošli", znakovito je poručio Kulešević.

Istaknute su i želje za pojačanjima, a osim ranijeg i službenog potpisa Igora Silve i Merveila Ndockyta, prometa u svlačionici (za sada) nema, što ne znači da se na tom tragu stagnira. Potvrđuje to i sportski direktor Alen Petrović: „Tijekom ovog tjedna u Mađarskoj imamo sastanak s predsjednikom i vlasnikom kluba. Plan nam je do kraja dogovoriti ciljeve i proračun s kojim ćemo raspolagati za prijelazni rok. Pokušat ćemo nadograditi ekipu, no jasno je da postoji interes i za neke od naših igrača. Također, nalazimo se u jednoj novoj, specifičnoj situaciji jer prvenstvo počinje za manje od dva tjedna, a prijelazni rok traje do sredine listopada", rekao je Petrović, pritom otkrivši smjer potrage za prinovama: "Jedna od naših glavnih glavobolja prošle sezone bila je realizacija gdje smo osim Marića imali dosta problema. Radimo na rješenjima u tom smjeru, međutim do konca ljetnog "mercata" još je dugo vremena", zaključuje Petrović.

Na pripremama u Mađarskoj dogovorene su i dvije kontrolne utakmice. Prva je na rasporedu u srijedu (5.8.) protiv novog mađarskog prvoligaša Budafokija, nakon čega slijedi i završna provjera s Puškaš akademijom u subotu (8.8.).

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.