Hrvatski radio

Radio Osijek

Početak vrtićke godine u Dječjem vrtiću Vukovar 1

01.09.2020.

12:30

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić posjetila je u prigodi vrtićke godine polaznike Dječjeg vrtića Vukovar I, Područni ured Mitnica. U posljednje tri godine taj vrtić bilježi stalni porast broja upisane djece, i to posebno jasličke dobi.

Grad Vukovar je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji gotovo uopće nema neupisane djece (nekolicina je na čekanju, ali i to samo u slučaju kad su roditelji nezaposleni te su kod kuće). Također i financijska izdvajanja Grada Vukovara kontinuirano kroz godine sve veća i veća, cijena vrtića za roditelje se nije mijenjala već cijelo desetljeće, a troškovi su sve veći i teret preuzima Grad Vukovar kao osnivač. Ekonomska cijena 10-satnog programa Dječjeg vrtića iznosi 1400 kuna od čega roditelji po djetetu plaćaju 490 kuna, a Grad Vukovar 910 kuna. U DV VUKOVAR 1 u novu pedagošku godinu upisano je 116 djece, tako da je u taj vrtić upisano ukupno 591 djece u redovan program u 26 odgojnih grupa. Uz njih još 30 djece je upisano u obvezni program predškole, koji predviđa obveznih 250 sati, a počinje od 01.10.2020. U DV VUKOVAR 2 u novu je pedagošku godinu upisano 43 djece, tako da ih ukupno u novoj pedagoškoj godini ima 174 u 9 odgojnih skupina. U program predškole upisano je 7 djece.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.