Hrvatski radio

Radio Osijek

Početna konferencija projekta RCK ELPROS

15.10.2021.

12:35

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Elektrotehnička i prometna škola Osijek održala je početnu konferenciju projekta RCK ELPROS financiranog iz poziva, Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju. Projekt je vrijedan 73 milijuna kuna.

U godinu dana, koliko traju građevinski radovi dograđeni dio Elektrotehničke i prometne škole je pod krovom. "Dogradili smo novi objekat od 2.000 četvornih metara i traju unutarnji radovi na uređenju te priprema i nabava opreme tako da kad objekat bude završen da možemo i useliti svu opremu koju nabavljamo. Drugi dio projekta, koji je financiran iz europskog socijalnog fonda, jako je zahtjevan i traži angažiranost svih nastavnika, lokalne zajednice, gospodarstvenika jer želimo uistinu Regionalni centar kompetentnosti povezati sa poduzetnicima, tvrtkama u okruženju i na taj način stvoriti jezgru obrazovanja, radne snage u području elektrotehnike i računarstva. To je veliki projekt jer moramo razvijati nove programe i moramo vidjeti što to gospodarstvo treba.
Računamo da će ukupno biti uključeno 700, 800 učenika, prvo su to učenici naše škole kojih je 500-tinjak ali svakako i učenici Slavonije i Baranje jer ćemo u sklopu izgradnje imati mogućnost noćenja za 25 osoba tako da će onda učenici kad dođu iz Požege, Slavonskoga Broda ili bilo kojeg drugog dijela Slavonije i Baranje moći prespavati, biti na vježbama dva, tri dana kod nas, a onda nakon toga ta svoja praktična znanja širiti u svojim školama. Jedan je program iz Konkurentnosti i kohezije a drugi iz Europskog socijalnog fonda i razlika je što je u ovom projektu izgradnje, dogradnje investicija u infrastrukturu, dok je u drugom dijelu razvoj programa, usavršavanje nastavnika i sve ono što to prati," rekao je ravnatelj škole, Antun Kovačić.

 

Antun Kovačić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.