Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje gradnja sportske dvorane u Čepinu

14.04.2021.

11:05

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija i Općina Čepin u jednakim će omjerima financirati gradnju nastavno-sportske dvorane vrijedne 31 milijun kuna. Dvorana bi trebala biti dovršena za dvije godine. Danas je potpisan ugovor o izvođenju radova s tvrtkama koje će biti angažirane na tom projektu.

Čepin je desetljećima čekao gradnju ovakve dvorane, a općina to nikada nije uspjela realizirati, uglavnom zbog iznimno visokih troškova koje ne može podnijeti ni najveća općina u Hrvatskoj s 13,5 tisuća stanovnika. "Puno mladih i puno sportskih udruga i klubova s područja Općine Čepin zaslužuje takvu dvoranu", rekao je župan Ivan Anušić nakon potpisavnja ugovora s tvrtkama Iver i Stolarija, koje će graditi dvoranu. Podsjetio je kako je obećao gradnju dvorane na početku aktualnog mandata župana. 

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac podsjetio je kako je Općina Čepin odradila sve pripremne radnje, a građevinska dozvola za dvoranu postoji još od 2014. godine. "Mnogi su obećavali pomoć u gradnji dvorane, a jedino je župan Anušić pokazao odvažnost i pokrenuo gradnju", istaknuo je Tonkovac. Dodao je kako će to biti jedna od najmodernijih sportskih dvorana na našem području. Bit će uređeno i područje oko dvorane, tri sportska igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj, cijeli prostor od pet tisuća četvornih metara doživjet će potpuno preobrazbu. U dvorani će biti i 600 mjesta za publiku, a sportski teren bit će trostruko veći od onoga kojim raspolaže današnja sportska dvorana u Osnovnoj školi Miroslava Krleže. 

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović istaknula je značaj gradnje dvorane za 380 učenika OŠ Miroslava Krleže. Oni će, nakon preuređenja stare dvorane u učionice moći imati nastavu u jednoj smjeni.

Načelnik Dražen Tonkovac najavio kako će ovih dana biti potpisan ugovor o kupnji dječjeg vrtića u Čepinu. 

Čepin sportska dvorana -izjave župana Anušića, načelnika Dražena Tonkovca i pročelnice za obrazovanje Sandre Filipović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.