Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje gradnja "Srijemske transferzale"

07.03.2019.

08:53

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

U Iloku je potpisan predugovor za projekt izgradnje obilaznice oko Apševaca i Lipovca kao dijela Srijemske transferzale koja će kada bude dovršena povezivati Ilok preko Tovarnika, Apševaca i Lipovca s autocestom

Predugovor su potpisali pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, a na svečanosti popisivanja bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac. Projekt izgradnje 40 kilometara duge prometnice vrijedan je oko 100 milijuna eura, a vrijednost izgradnje obilaznice oko Apševaca i Lipovca kao prve faze Srijemske transferzale u duljini od 4 kilometra iznosi 120 milijuna kuna. "Sredstva za tu dionicu osigurana su u najvećem dijelu iz fondova Europske unije odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija", rekla je minstrica Žalac. Josip Škorić iz Hrvatskih cesta napomenuo je da se projekt povezivanja Iloka s autocestom započeo još 2011. godine, no vlade prije posljednje nisu pokazale interes za njegovu realizaciju. "Osim u ovaj u projekte u Slavoniji se trenutačno ulaže 1,3 milijarde kuna, a najviše, 690 milijuna u Vukovarsko - srijemskoj županiji", rekao je pomoćnik ministra Josip Bilaver. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.