Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje izgradnja vrtića u Višnjevcu

04.07.2018.

12:45

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Gradonačelnik Ivan Vrkić i predstavnik izvođača radova tvrtke "Zuber" Dalibor Mihaljević potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjevcu. Grad Osijek u školski i predškolski odgoj ove će godine uložiti više od 70 milijuna kuna.

Projektirani vrtić kapaciteta je za 120 djece, bruto površine 1300 četvornih metara, s deset smještajnih jedinica - četiri jasličke i šest vrtićkih. Imat će podno grijanje, zeleni atrij, kuhinju, prostor za igru na otvorenom, parkiralište. Izgradnji se raduje predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mirko Ivković te naglašava da su na njega čekali punih petnaest godina. "Nastavlja se urbanizacija Višnjevca. U deset godina od izgradnje tramvajske pruge, nastavno - športske dvorane, vrtića, sastavni smo dio grada Osijeka, a to želimo i djeci da se odmalena osjećaju građanima Osijeka, "istaknuo je Ivković.
Grad jednako vodi računa o razvoju u svim dijelovima grada, bilo u prigradskim naseljima ili centru, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić. "Sve to činimo zato kako bi roditeljima i djeci osigurali bolje uvjete da u alternaciji između svijeta i Osijeka izaberu Osijek, a mi svi još više učinimo na stvaranju većezapošljivosti. Tada će biti priča cjelovita i zaokružena", rekao je Vrkić.

Vrtić će se nalaziti uz osnovnu školu tako da će se djeca odmalena privikavati na ovu lokaciju, pa i izbliza vidjeti kako to izgleda kada budu stasali za prelazak u susjednu zgradu, rekao je Mirko Ivković.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.