Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje manifestacija "Slavonijo, u jesen si zlatna"

29.08.2019.

12:48

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Predstavljanjem dječjih folklornih skupina večeras u Tenji počinje 16. kulturno- tradicijska manifestacija "Slavonijo, u jesen si zlatna". Manifestaciju organizira KUD Josip Šošić .

Današnji program počinje u 19 sati i 30 minuta predstavljanjem dječje folklorne skupine iz 7 KUD-ova. "To je znakovito da djeci dajemo prednost da oni ipak otvore ovako jednu manifestaciju jer uistinu, mi koji smo u KUD-ovima i koji idemo po cijeloj Slavoniji na nastupe vidimo koliko nedostaje mladih ljudi i koliko je bitno da djeca od malih nogu steknu ovakva uzbuđenja i iskustva pa ih možda isto na neki način privuče da ostanu raditi u KUD-ovima i da vide ustvari da je to nešto što smo mi stvarali za njih i da nastave to raditi i poslije nas," rekao je predsjednik KUD-a Josip Mihaljević. Nakon dječje smotra folklora bit će cjelovečernja zabava i koncert tamburaškog sastava Vranac. Vranac je prvi puta ove godine na ovoj manifestaciji i popularan je tamburaški sastav koji će sigurno privući mnoštvo mladih i napraviti jednu pravu slavonsku veselicu. "U petak je jedan gastro doživljaj i jedna atrakcija a to je vol sa ražnja tako da očekujemo podjelu porcija i naravno u 20 sati u tamburaškom i i pjevačkom programu će se predstaviti pjevačka skupina KUD-a Josip Šošić - to su pjevačka skupina Bače i Inače a nakon toga Najbolji hrvatski tamburaši, Tamburaški sastav Zvona iz Đakova i Marija Pavković - Snaša. Središnje je događanje u subotu. U 16 sati se otvara Eko etno sajam na kojem će biti izloženi stari zanati, moći će se kupiti stvari koje se ne mogu u svakodnevici kupiti i do kojih se ne može doći. Predstavit će se i domaći ekološki proizvođači hrane OPG-i i neizostavna akcija je u 17 sati, a to je početak natjecanja u kuhanju čobanca. Svoju umješnost pokazat će 25 ekipa, a u 18 sati ispred osnovne škole Tenja, centrom Tenje pa do šatora na ovom igralištu u ulici Vlatka Mačeka uslijedit će svečani mimohod jahača i KUD-ova. Šest kulturno-umetničkih društava uz naš domaći bit će na smotri folklora u 19 sati u subotu gdje će biti odabir najljepše djevojke u narodnoj nošnji. To je jedna posebna atrakcija gdje svako kulturno-umetničko društvo nominira svoju snašu na izbor gdje se može vidjeti uistinu jedna velika raznolikost i bogatstvo hrvatskih narodnih nošnji iz svih krajeva iz kojih dolaze. Nakon odabira najljepše djevojke, proglašenja najboljeg čobanca i ovog formalnog djela manifestacije, očekujemo cjelovečernju zabavu i slavonsku feštu uz Tamburaški sastav Čokanj iz Našica, rekao je Josip Mihaljević.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.