Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje sajamska sezona u Osijeku

28.02.2017.

13:45

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sajamsku sezonu u Osijeku u petak, 3. ožujka otvaraju trodnevni 24. Osječko proljetni sajam i 18. Obrtnički sajam. Okupit će 180 izlagača iz zemlje i inozemstva. Za izlagače je osigurano 2000 zatvorenog i 3000 četvornih metara otvorenog sajamskog prostora.

Na konferenciji za novinare tvrtke „Osječki sajam“ direktorica Nada Maglaić najavila je kako će najbrojniji biti izlagači iz poljoprivrednog sektora, zatim proizvođači opreme i uređaja u graditeljstvu i domaćinstvu , motornih vozila te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. 

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević rekao je da Komora sufinancira nastup obrtnika, posebice početnika, jer je za njihov opstanak, naglasio je , iznimno važan izravan susret s kupcima. I predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek Zoran Kovačević drži da predstavljanje na sajamskim priredbama povećava mogućnost rasta te da HGK Osijek sufinacira nastup 34 male tvrtke iz Osječko-baranjske županije.

Na 24. Osječkom proljetnom sajmu poljoprivrede i prehrane bit će predstavljene gospodarski potencijali Antunovca i Semeljaca. Organizirana su stručna predavanja, a među temama su EU fondovi, liječenje bolesti na prirodan način i uzgoj u sustavu krava-tele.

Ulaz na Sajam i parkiranje za sve su posjetitelje besplatni.

24. Osječki proljetni sajam i 18. Obrnički sajam održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, HGK Županijske komore Osijek i Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.