Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje sastavljanje panoramskog kotača, idući tjedan prva vožnja

11.12.2021.

11:56

Autor: Radio Osijek

Kod Školjke uskoro niče panoramski kotač

Kod Školjke uskoro niče panoramski kotač

Foto: Grad Osijek / Radio Osijek

U Osijek su velikim tegljačima stigli dijelovi 35-metarskog panoramskog kotača, glavne atrakcije ovogodišnjega Adventiranja. Bit će smješten u Parku kralja Držislava kod Školjke, a prve će vožnje krenuti idući tjedan, ovisno o tome koliko će dana trebati kako bi se sastavio najveći 'ferris wheel' u Hrvatskoj, rekao je u našem programu ravnatelj Kulturnog centra Osijek, Ivan Kristijan Majić.

„Ovisit će to o vremenskim prilikama, ali i o činjenici da se kotač prvi put sastavlja nakon proizvodnje, što će možda trajati malo duže nego inače. Zasad je sve dobro prošlo, on se dobro i stabilno parkirao, što je bio najkompleksniji i najproblematičniji dio. Sastavljanje počinje danas i sve između 3 i 7 dana je prihvatljivo, tako da ne bih izlazio s točnim datumom”, rekao je Majić. Ustvrdio je kako je najvažnije da će se kotač vrtjeti tijekom udarnih tjedan dana uoči Božića jer organizatori Adventiranja i žele da programi postupno rastu kako se blagdani bliže.

Istaknuo je kako će panoramski kotač u Osijeku ostati i nakon Adventa i dočeka Nove godine, tako da će svi zainteresirani za vožnju doći na red. „Budući da može primiti 96 ljudi po ciklusu, u tisuću vožnji svi u Osijeku mogli bi se provozati”, rekao je Majić. No, uvjeren je da će ova atrakcija u grad na Dravi privući posjetitelje iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.