Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinje sezona grijanja, u Osijeku nešto kasnije

29.09.2020.

00:32

Autor: Radio Osijek

Počinje sezona grijanja, u Osijeku nešto kasnije

Počinje sezona grijanja, u Osijeku nešto kasnije

Foto: - / -

HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, priopćeno je iz Hrvatske eletroprivrede (HEP). Osijek će krenuti s grijanjem nešto kasnije.

Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će do kraja ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), navode iz HEP-a.

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.
Iz HEP-Toplinarstva pozivaju krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.
Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021., a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.