Hrvatski radio

Radio Osijek

Počinju upisi u osječke dječje vrtiće

08.04.2022.

10:59

Autor: Grad Osijek/priopćenje

ilustracija

ilustracija

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

U ponedjeljak, 11. travnja 2022. kreću upisi u osječke dječje vrtiće. Slobodno je 727 mjesta u 144 vrtićke skupine što je za 181 mjesto više u odnosu na prošlu godinu, priopćeno je iz Gradske uprave.

Do novih mjesta vrtići su došli reorganizacijom postojećeg prostora s tim da se vrtićke dvorane u Latici, Potočnici, Sjenčici i Ribici ponovno vraćaju prvobitnoj namjeni- sportu i rekreaciji vrtićke djece. Od ove godine organizirane su i dvije nove skupine: Montessori u DV Pčelica, te jaslička skupina u DV Vedri dani. „Reorganizacijom postojećeg prostora ove smo godine osigurali 181 mjesto više u odnosu na prošlu godinu. Činimo sve kako bi svako osječko dijete imalo svoje mjesto u vrtiću. Na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavit ćemo izgradnju tri nova i dogradnju još dva postojeće vrtića. Potrebna dokumentacija je već spremna. Čekamo natječaje.“- ističe osječki gradonačelnik Ivan Radić.

KALENDAR UPISA 2022./2023.

1. PREDUPISI ( 11.04.-24.04. )

Putem on line aplikacije: https://vrticiosijek.hr/zahtjev-za-upis/

2. INICIJALNI RAZGOVORI ( 9.5.-27.5. )

Bit će pozvani oni koji ostvaruju prednost pri upisu u skladu s Pravilima. Raspored će biti objavljen na web stranici osječkih vrtića : https://vrticiosijek.hr/

3. REZULTATI UPISA ( 06.06. )

Bit će objavljeni na web stranici osječkih vrtića: https://vrticiosijek.hr/

4. PLAĆANJE AKONTACIJE I POTPISIVANJE UGOVORA ( 13.06.-24.06.)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.