Hrvatski radio

Radio Osijek

Podignuta optužnica protiv trojice razbojnika

15.04.2020.

19:50

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Pixell

Foto: HRT/Pixell

Foto: - / -

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara te opljačkali više od 770 tisuća kuna.

Predloženo je da se svim okrivljenicima koje se tereti za pokušaj teškog ubojstva i razbojstvo produži istražni zatvor, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo.
Okrivljenici se terete da su se dogovorili usmrtiti dvojicu zaštitara zaštitarskog društva iz Slavonskog Broda te im oduzeti sve stvari i novac koji pronađu. Optuženi su da su 21. listopada 2019. na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina, maskirani kapama "fantomkama" i naoružani automatskim vatrenim oružjem, presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji. Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar - vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar - suvozač lakše ozlijeđen.
Nakon što su ih napali i zaustavili vozilo, okrivljenici su od zaštitara, prijeteći im automatskim oružjem, zatražili da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s novcem, što su oni u strahu za život i učinili.
Tereti ih se da su, nakon toga, zapovjedili zaštitarima da legnu licem prema tlu, a zatim su s mjesta razbojstva pobjegli osobnim automobilom.
Državno je odvjetništvo predložilo da se trojici okrivljenika produži istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.