Hrvatski radio

Radio Osijek

Podijeljene 22 tone mandarina u Osijeku

07.11.2015.

11:14

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi je stiglo velikim kamionom - šleperom 22.810 kilograma svježih mandarina iz Opuzena. Donacija je organizirana preko Ministarstva poljoprivrede, a troškove je pokrila Europska unija.

"Donacija je u roku od dva sata naprosto razgrabljena, a nismo zaboravili da kao što to obićno činimo, darujemo mnoge udruge- udrugu gluhih i nagluhih, udrugu slijepih, udrugu Zagrljaj iz Vukovara, udrugu Veronikin rubac, udrugu Moje dijete roditelja djece liječenih od malignih bolesti, udrugu umirovljenika Sveti Rok, Dom za starije i nemoćne osobe iz Osijeka, Centar za pružanje pomoći u zajednici Osijek Ja ka o i Ti", istaknula je predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Čučak. 

Oko 50 građana nije dobilo mandarine, ali su dobili obećanje da sačuvaju svoje blokove od evidencije koje će sljedeći tjedan, kada stiže novi kontigent ovoga voća, moći prvi u redu iskoristiti i podići voćnu donaciju.

Rijeka ljubavi posebno se zahvalila Josipu Šariću koji je ispred poduzeća „Setovia voće“ iz Opuzena obavio prijevoz ove vrijedne i količinski velike donacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.