Hrvatski radio

Radio Osijek

Podijeljene medalje umirovljenicima

14.04.2022.

13:35

Autor: HRT Radio Osijek

Tradicionalno druženje umirovljenika u dnevnom boravku u Županijskoj ulici

Tradicionalno druženje umirovljenika u dnevnom boravku u Županijskoj ulici

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Tradicionalno, uoči uskrsnih blagdana, u dnevnom boravku za umirovljenike u Županijskoj ulici podijeljene su medalje pobjednicima rekreativnog turnira te je organizirano druženje. Tijekom tri dana natjecalo se 66 osoba i to u belotu, pikadu i visećem kuglanju, a pobjednicima je medalje uručio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

„Umirovljenička zajednica u ovom dijelu grada iznimno je aktivna” istaknula je predsjednica udruge Aktivni umirovljenici Jelena Dodig te dodala kako se aktivnosti u dnevnom boravku provode svaki dan od 9-12h, a tijekom poslijepodneva na rasporedu su brojne zanimljive radionice. „Svaki dan dolazi između 20 i 25 osoba u prijepodnevnim satima koji vrijeme provode čitajući novine, igrajući društvene igre te općenito u međusobnom druženju. Među umirovljenicima ima puno samaca tako da im ovaj dnevni boravak jako puno znači te znatno pridonosi smanjenju socijalne isključenosti” pojašnjava Dodig. 

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i predsjednica udruge Aktivni umirovljenici Jelena Dodig

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i predsjednica udruge Aktivni umirovljenici Jelena Dodig

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Medalje pobjednicima rekreativnog turnira uručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin „Drago mi je što danas mogu biti ovdje i pohvaljujem aktivnosti i umirovljenika i udruge koji rade zaista kvalitetno, a što se očituje i u sjajnoj atmosferi ovdje u dnevnom boravku” poručio je Vulin koji je kroz razgovor s umirovljenicima dobio uvid i u potrebe ovdašnje zajednice ”Vjerujem kako ćemo u sljedećem razdoblju imati i dodatna ulaganja koja ne zahtijevaju znatne financijske izdatke, ali su za ljude koji ovdje borave iznimno značajna, jer će im boravak u ovom prostoru učiniti još ugodnijim” zaključio je Vulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.