Hrvatski radio

Radio Osijek

Podizanjem stijega obilježen početak Oluje

04.08.2022.

18:32

Autor: Radio Osijek/TM

Zastava podignuta kod Kapelice Kraljice mira

Zastava podignuta kod Kapelice Kraljice mira

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

U ranim jutarnjim satima podizanjem hrvatske zastave na 12 metara visokom jarbolu kod Kapelice Kraljice mira, Grad Osijek i gradski Odbor za branitelje obilježili su početak vojno-redarstvene akcije Oluja.


Zastava podignuta pored Kapelice Kraljice mira

Zastava podignuta pored Kapelice Kraljice mira

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

 Učinjeno je to u spomen na ovaj veličanstveni vojni poduhvat i povijesnu pobjedu Hrvatske vojske.

Naime, na današnji dan prije 27 godina, 4. kolovoza 1995. godine, u 5 sati ujutro, na fronti dugoj 670 kilometara raketno-topovska paljba označila je početak vojno-redarstvene akcije Oluja.

"S poštovanjem i zahvalnošću ovim činom odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, a osobito onima koji su položili svoje živote za hrvatski narod i Domovinu", ističu osječki branitelji.

Proslava Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Osijek će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježiti u petak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulima u obrani domovine te sportsko-zabavnim druženjem branitelja.

Predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Slobode u 8,30 sati, dok će u 9 sati u Kapucinskoj crkvi biti služena sveta misa.

U 10 sati na Strelištu Pampas započet će sportsko-rekreativni susreti i druženje hrvatskih branitelja i građana u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Održat će se natjecanja u šahu, stolnom tenisu, belotu i streljaštvu. Najbolje očekuju prigodne medalje, a za sve je osiguran i zajednički ručak.

U prigodnom zabavnom programu sudjelovat će Hrvatsko obrtničko pjevačko i glazbeno društvo "Zrinski" iz Osijeka, Nevenka Špoljarić i Miroslav Kablarević iz Društva pjesnika Antuna Ivanošića te glazbenik Dubravko Lažeta.


Galerija
Zastava kod Kapelice Kraljice mira, Foto: Igor Toman/Radio Osijek
Zastava kod Kapelice Kraljice mira, Foto: Igor Toman/Radio OsijekZastava kod Kapelice Kraljice mira, Foto: Igor Toman/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.