Hrvatski radio

Radio Osijek

Podjela paketa u socijalnoj samoposluzi

30.07.2015.

12:38

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ danas je podijelila 110 paketa prehrambenh proizvoda obiteljima u potrebi. Paketi podijeljeni za samo pola sata.

Kako je izvijestila predsjednica uidruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak, paket je sadržavao 12 proizvoda - domaći bijeli luk, med, mlijeko, domaću slaninu, krumpir i drugo u vrijednosti oko 120 kuna. 

Podjela pomoći organizirana je zahvaljujući anonimnom donatoru koji je darovao luk i med, mesnici „Ravlić“ koja je po akcijskim cijenama donirala 25 kilograma slanine, umirovljenici Vincenciji Dizdar koja se odrekla dijela svoje mirovine i donirala 100 litara ulja, 220 kilograma krumpira i 100 kilograma luka, gradskom vijećniku Damiru Kramariću koji se odrekao svoje vijećničke naknade u korist potrebitih, iseljeniku Josipu Gariću iz Hrvatske kršćanske misije Aachen koji je donirao 4825 kuna i anonimnom dobročinitelju sdoniranih 11.400,00 kuna.

U roku pola sata podijeljeno je svih 110 paketa, a ostalima koji su stajali u redu i nisu primili donaciju obećano je da će paket primiti sljedeći tjedan.

Štefica Čučak pozvala je i druge ljude dobre volje - dobročinitelje, političare, gradske i županijske tvrtke, poljoprivredna gospodarstva (OPG-ove) da se uključe u humanitarne aktivnosti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.