Hrvatski radio

Radio Osijek

Podrška lokalne zajednice djeci rizičnih skupina

16.10.2015.

11:39

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prigodi obilježavanja Europskog dana borbe protiv trgovanja ljudima u Osijeku je održan stručni skup na kojem se raspravljalo kako u lokalnoj zajednici pomoći djeci koja pripadaju rizičnim skupinama. Posebno su se osvrnuli na djecu iz obitelji izbjeglica i migranata.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, u suradnji sa Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, organizator je skupa "Podrška lokalne zajednice djeci različitih rizičnih skupina: izbjeglice, migranti, nestala djeca i razdvojene obitelji". Sudjeluju učitelji, nastavnici i stručni suradnici zaposleni u osnovnim i srednjim školama, a cilj je ukazati na potrebe djece i obitelji migranata.

Dubravka Marušić, načelnica sektora za socijalnu politiku i politiku za djecu, mlade i obitelj govorila je o temi “Pogled iz obiteljske perspektive“; Irma Kovčo Vukadin iz Odsjeka za kriminologiju Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obradila je temu “Trgovanje djecom - izazov suvremenog društva”, a Ivan Pakšić, iz Odjela prevencije, Policijska uprava Osječko - baranjska  “Suvremeni trendovi u suzbijanju trgovine ljudima”. U drugom je dijelu skupa izlagao Goran Latković iz osječkog Crvenog križa Osijek “Uloga Hrvatskog Crvenog križa u sustavu suzbijanja trgovanja ljudima Republike Hrvatske”, a Sanja Vladović iz Ureda pravobraniteljice za djecu Osijek  “Zaštita djece u migracijama”. U sklopu skupa održane su i radionice: Rahaela Varga (FOOZOS)  “Aktivno slušanje u kontekstu integracije djece migranata”,  Ksenija Romstein (FOOZOS) radionica “Didaktičko-metodički pristupi u integraciji djece migranata”, Rahaela Varga (FOZOOS) radionica “Aktivno slušanje u kontekstu integracije djece migranata”  te Ksenija Romstein (FOOZOS) radionica “Didaktičko-metodički pristupi u integraciji djece migranata".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.