Hrvatski radio

Radio Osijek

"Podrška studentima s invaliditetom"

21.04.2016.

12:38

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Podrška studentima s invaliditetom" tema je sastanka mladih i predstavnika institucija koji traje u Osijeku .

Unatoč velikom broju studenata s invaliditetom koji pohađaju fakultete, u Hrvatskoj još uvijek nije razvijen sustav podrške studentima s invaliditetom koji je kvalitetan i u potpunosti funkcionalan, rekla je predsjednica udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “Zamisli” iz Zagreba Svjetlana Marijon. U suradnji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te Studentskim pravobraniteljem Sveučilišta u Zagrebu, pokrenut jeprojekt "Podrška studentima s invaliditetom".
Projekt je financiran sredstvimaErasmus+ programa Europske unije, a cilj mu je potaknuti aktivno sudjelovanje mladih s invaliditetom u društvu te pomoći razvijanju kvalitetnog i održivog sustava podrške studentima s invaliditetom kroz strukturirani dijalog i suradnju svih relevantnih dionika iz područja visokog obrazovanja.
Sastanci mladih i predstavnika institucija održan je u Zagrebu i Koprivnici, a nakon Osijeka slijede sastanci u Rijeci, Splitu i Zadru. Projekt traje 10 mjeseci, a obuhvatit će i istraživanje o postojećim sustavima podrške studentima s invaliditetom u Hrvatskoj među samim mladima i predstavnicima relevantnih institucija putem fokus grupa te internet upitnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.