Hrvatski radio

Radio Osijek

Područna škola u Ivanovcu: Nova dvorana za Dan škole

26.05.2023.

20:27

Autor: Radio Osijek/TM

Nova dvorana za Dan škole

Nova dvorana za Dan škole

Foto: OBŽ / -

U Ivanovcu, gdje djeluje područna škola Osnovne škole Antunovac, proslavljen je Dan škole i to u novoj sportskoj dvorani.

Područna škola u Ivanovcu sa 60 učenika, raspoređenih u četiri razreda, jedna je od najvećih područnih škola u Osječko-baranjskoj županiji. Školska je zgrada energetski obnovljena, ali dvorana joj je uistinu bila potrebna, rekla je rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul i dodala: „Od danas učenici imaju odlične uvijete rada, a to je i misija Osječko-baranjske županije, stvoriti najbolje moguće uvjete rada za našu djecu.”

Suradnjom Osječko-baranjske županije, Općine Antunovac i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije završena je investicija dogradnje i rekonstrukcije OŠ „Antunovac“, Područne škole Ivanovac, dogradnjom višenamjenske dvorane površine nešto veće od 280 m². Vrijednost izgradnje, stručnog nadzora i opreme iznosi gotovo 458 tisuća eura, od čega su Osječko-baranjska županija i Općina Antunovac uložile svaka po 162.570 eura, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i europskih fondova investiciju financiralo s 133 tisuće.


Nova dvorana za Dan škole

Nova dvorana za Dan škole

Foto: OBŽ / -

„Ovo je jedan veliki poklon za našu djecu koja će moći nastavu tjelesnog odgoja imati u pravoj sportskoj dvorani. Učenici su to i zaslužili, a osim sportskih, ovdje ćemo moći organizirati i razne priredbe poput obilježavanja Dana škole”, rekao je ravnatelj škole Tomislav Duk.

U sklopu dogradnje višenamjenske dvorane rekonstrukcijom je obuhvaćen i dio prizemlja postojeće škole – adaptiran je prostor za garderobu, sanitarne čvorove i svlačionicu, a dograđena višenamjenska učionica/dvorana predviđena je za izvođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture i drugih izvannastavnih aktivnosti, te održavanje priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija u okviru rada škole.

„Nakon što smo energetski obnovili sve škole kojima je obnova bila potrebna, krenuli smo i u izgradnju školskih dvorana. Ova u Područnoj školi Ivanovac jedna je u nizu. Realizirali smo ju u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Općinom Antunovac i naravno Osječko-baranjskom županijom. Cilj nam je svoj školskoj djeci na području županije osigurati što kvalitetnije uvjete rada, učenja i odrastanja”, pojasnio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Prostor dvorane je opremljen spravama za tjelesno vježbanje i zaštitom za zidove i prozore (košarkaški koševi, golovi, stalci za odbojku…). Rekonstrukcijom i dogradnjom postiglo se poboljšanje učeničkog standarda, odnosno školi se omogućio prikladan prostor za provođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture sukladno predmetnom kurikulumu unutar školske zgrade tijekom zimskih mjeseci.

„Djeca su budućnost i sva ulaganja u djecu se vraćaju. Posljednjih 18 godina se u Općini Antunovac puno ulaže i nastavit ćemo istim tempom i u budućnosti. Učenici ove škole nisu imali primjereno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja i iznimno mi je drago da smo danas ovdje na otvorenju nove školske dvorane”, rekao je Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac.

Galerija
Nova dvorana za Dan škole, Foto: OBŽ/-
Nova dvorana za Dan škole, Foto: OBŽ/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.