Hrvatski radio

Radio Osijek

Podržimo i osnažimo dijete i obitelj

25.03.2022.

15:23

Autor: HRT Radio Osijek

Oboji moje djetinjstvo

Oboji moje djetinjstvo

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

"Oboji moje djetinjstvo" poruka je projekta Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje u sklopu kojega je održana tribina „Položaj udomitelja u zajednici" kako bi promovirali udomiteljstvo i otvorili dijalog o položaju udomitelja.

Projekt "Podržimo i osnažimo dijete i obitelj" provodi Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, a projektom, finaciranim iz Europskog socijalnog fonda, pruža se potpora djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima (biološkim , udomiteljskim ili posvojiteljskim) na području Osječko-baranjske županije te promovira važnost udomiteljstva. U sklopu projekta djeluju i dva mobilna tima koja čine socijalni radnik i psiholog. Mobilni timovi pružaju usluge savjetovanja i pomaganja obiteljima, djeci i mladima, u suradnji s centrima za socijalnu skrb te u njihovim domovima pružaju podršku u suočavanju s novim obvezama te u razvoju osobnih mogućnosti i odgovornom odnosu prema sebi, obitelji i društvu. Poslušajte što kažu socijalna radnica u Klasju Katarina Matić, socijalna radnica u Centru za socijalnu skrb Jelena Kasabašić, socijalna radnica u Mobilnom timu Mirna Margetić i udomitelj Vladimir Šaulić.   

tribina Klasja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.