Hrvatski radio

Radio Osijek

Podunavlje trail / cross, listopadski hod Podunavljem

13.10.2015.

10:49

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga listopada održan je prvi Podunavlje trail / cross u organizaciji SRK „Žuti šešir“ iz Osijeka. Staza je bila podijeljena u dvije dužine: Zelena od 15 km i Plava od 35 km .

"Početak utrke išao je kroz prekrasnu brajdu-tunel vinove loze u dvoru Erdutskih vinograda. Sudionici su bili trail trkači, ali bilo je i dvadesetak klasičnih hodača tzv. trekera. Također smo, kao i na svim našim utrkama ili društvenim događanjima, dali prostor i sve logističke mogućnosti osobama sa posebnim potrebama i poteškoćama i njihovim pratiteljima. Zelenu stazu od cca 15 km u limitu je završila majka sa djetetom koji boluje od cerebralne paralize-tetra pareze. Dijete je bilo u sportskim kolicima a pri guranju na ovome „off road“ terenu su joj pomogli mnogi učesnici. Staza je bila podijeljena u dvije dužine. Zelena od 15 km i Plava od 35 km.

 Put je vodio kroz šumu, vinograde, uz Dunav ali je obišao i sve znamenitosti ovoga kraja, Erdutsku kuriju, Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu, Srednjovjekovni grad Erdut, Manastir uspenja presvete Bogorodice u Dalj planini, ušće Drave u Dunav itd . Volonteri, najvažnija spona ovakvih događanja, bili su uključeni u sve organizacijske aspekte jer kao domaćini najbolje poznaju zakutke Erduta, Aljmaša i Dalja. 
Ponajbolje u ženskoj konkurenciji na Plavoj i Zelenoj stazi bile su Danijela Černić i Iva Grubišić a ponajbolji u muškoj Bonny Tokić i Krešimir Žagar", kažu organizatori u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.