Hrvatski radio

Radio Osijek

11:22 / 12.11.2018.

Autor: Ksenija Zelenić

Poduzetnici dobili potpore Županije

Foto: HRT/Ksenija Zelenić,potpore poduzetnicima

Foto: HRT/Ksenija Zelenić,potpore poduzetnicima

Foto: - / -

Zamjenik župana Osječko – baranjske županije Petar Lagator potpisao je 79 ugovora za dodjelu potpora malim i srednjim poduzetnicima s područja Županije .

Ukopna vrijednost potpisanih ugovora je milijun i pol kuna. Najveća je potpora 50.000, a najmanja tisuću i pol kuna. Zamjenik župana Lagator izjavio je kako nikada nije bilo lako poslovati, stoga će županija i u buduće pomagati poduzetništvo. Već na sljedećoj sjednici Skupštine  Osječko-baranjske županije, kada se bude govorilo o proračunu za 2019. godinu, predložit će se veća sredstva za pomoć poduzetnicima.

Na natječaj za dodjelu potpora prijavilo se 89 poduzetnika. Njih desetero nije zadovoljilo uvjete. Kriteriji za dodjelu su uredno poslovanje, barem jedna zaposlena osoba i razvojna djelatnost kojom se tvrtka bavi. Poduzetnici koji su danas potpisali ugovore o bespovratnim sredstvima bave se različitim djelatnostima, a u firmama zapošljavaju jednog ili desetak uposlenika. Razmišljaju i o novim zaposlenicima, jer kako se danas čulo, plaćanje se odvija uredno, samim time i poslovanje je znatno olakšano.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.