Hrvatski radio

Radio Osijek

Poduzetnicima na raspolaganju čak 1,13 milijardi kuna

06.05.2015.

14:33

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je danas održana radionica za poduzetnike koji žele privući sredstva iz EU fondova, a kroz koje je malim i srednjim poduzetnicima dostupno čak 1,13 milijardi kuna za proizvodnju i ulaganje u opremu.

Ministarstvo poduzetništva i obrta diljem Hrvatske organizira radionice kojima podučava kako se prijaviti i ispravno ispuniti projektnu prijavu, a kako je istaknula pomoćnica ministra poduzetništva i obrtai Dijana Bezjak, procjenjuje se da bi bespovratna sredstva moglo ostvariti od 120 do 150 poduzetničkih projekata. Novac se može iskoristiti za proizvodnju i ulaganje u opremu, a najveći su dosad pozivi za dodjelu sredstava. Ministarstvo poduzetništva i obrta na raspolaganje stavlja čak 770 milijuna kuna za izgradnju proizvodnih kapaciteta, a čak 361 milijun kuna za opremanje.

Potpore se dodjeljuju za početna ulaganja te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta, za podizanje konkurentnosti kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti. Minimalni iznos potpore za izgradnju je 1,5 milijuna kuna, a maksimalno 15 milijuna kuna, dok se potpore za opremanje kreću od minimalnih 500 tisuća do maksimalnih 5 milijuna kuna.

Zainteresirani poduzetnici i konzultanti koji su propustili predavanje mogu se javiti u Regionalnu razvojnu agenciju Slavonije i Baranje u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.