Hrvatski radio

Radio Osijek

Poduzetnička, sportska i zdravstvena priča u prostoru osječkog "Supera"

28.11.2022.

15:50

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Suzana Petrošević, Goran Kliškić -  Gyms4You

Suzana Petrošević, Goran Kliškić - Gyms4You

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Među pedesetak osječkih fitness centara, teretana i dvorana za vježbanje, posebno mjesto ima Gyms4You koji već godinama u naš kultni "Super" privlači sve generacije vježbača. Ta poduzetničko-sportska i zdravstvena priča posebice je zanimljiva kada nam gost programa Radio Osijeka, operativni manager tvrtke Goran Kliškić, kaže kako je osječki centar među najboljima u Hrvatskoj i uzor kako treba poslovati te najavljuje nove projekte i u gradu i u Slavoniji.


"Gyms4You" je zaživio i prodisao u Hrvatskoj prije 7 godina kao jedinstven projekt lanca fitness centara, a poticajno je pitanje za one koji su ga osmislili bilo: zašto ljudi ne vježbaju?. Utvrdili su da su razlozi tomu da im "to nije povoljno", da nemaju vremena i da su im dvorane za vježbanje predaleko. Tvrtka je ponudu za vježbače učinila povoljnom, dvorane su - primjer je Zagreb - pozicionirane u različitim dijelovima grada i otvorene su 24 sata svih 7 dana u tjednu. U Zagrebu sada poslujemo na 10 lokacija, na 14 u cijeloj Hrvatskoj, a članovi sa svojom iskaznicom mogu koristiti usluge svih centara", pojašnjava manager Kliškić. Dodaje da su iza tvrtke vrlo teške dvije pandemijske godine no da se poslovalo mudro, racionalno ulagalo te da su sad rezultati poslovanja zadovoljavajući. S ponosom ističe da su sačuvana radna mjesta, ni jedna se teretana nije zatvorila- čak su dvije otvorene upravo u to vrijeme. U Zagrebu je ovih dana otvoren novi objekt - trenutačno njihov najveći centar u Hrvatskoj -u kojem su po prvi puta na rasporedu i grupni treninzi, a povratak u "normalne" uvjete razlog je da planiraju i niz velikih projekata u budućnosti.

Poduzetnička priča Gyms4You postala je i osječka kada su ušli u prostor našeg kultnog "Supera" koji je, zahvaljujući tomu, ponovno oživio i u koji su krenuli mnogi i mladi i stariji vježbači. "U početku je", priča nam manager Kliškić "osječki centar bio neprofitabilan i financiran iz dobiti drugih centara u Hrvatskoj, prvenstveno onih iz Zagreba. No, vremenom, to se promijenilo i sada upravo ovdje imamo superprofitabilan centar koji može biti uzor svim našim centrima u Hrvatskoj." Posebne riječi hvale Kliškić ima za osječku djelatnicu Suzanu Petrošević koja je nagrađena kao najbolja u konkurenciji svih Gymsovih centara. 

Kada pitamo za mogućnost otvaranja centara u drugim slavonskim većim mjestima, gospodin nam Kliškić objašnjava da se rade pažljivi izračuni kada su nova ulaganja u pitanju i da će doći vrijeme i za to, a da su veliki planovi i za Osijek gdje bi se poslovalo po uzoru na ono što se do sada radilo u Zagrebu.

"Fitnes industrija definitivno je budućnost", zaključuje operativni manager Gyms4You Goran Kliškić pojašnjavajući da će moderni način života i virtualni i sjedeći poslovi natjerati svakog da se posebno brine za svoje tijelo i zdravlje. Takav je trend na Zapadu, zasigurno će biti i kod nas, pa one koji su uključeni u ovakve poduzetničko- sportsko - zdravstvene priče čekaju veliki projekti i puno posla.


Goran Kliškić razgovor

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.