Hrvatski radio

Radio Osijek

Poduzetništvo četvrte generacije tema Globalnog tjedna poduzetništva

09.11.2021.

15:05

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

"Poduzetništvo četvrte generacije" tema je ovogodišnjeg Globalnog tjedna poduzetništva koji se u utorak i srijedu održava na osječkom Ekonomskom fakultetu u organizaciji Studentske udruge Poduzetnici bez granica.

Globalni tjedan poduzetništva održava se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku već 14 godina u organizaciji Studentske udruge Poduzetnici bez granica ili Udruge EWoB kako ju vole zvati članovi ove najaktivnije Udruge Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Voditeljica ovogodišnjeg projekta Lucija Lovrić istaknula je kako su se za ovogodišnju temu "Poduzetništvo četvrte generacije" odlučili zbog naglog razvoja tehnologije i IT sektora koji su potaknuti i trenutačnom pandemijom: "Svi smo se okrenuli online životu i vjerujemo kako će mnogima ova predavanja biti zanimljiva. Cilj nam je i potaknuti studente na poduzetničke pothvate i upoznati ih s pozitivnim primjerima", rekla je Lucija Lovrić i dodala kako Udruga EWoB provodi i brojne druge projekte poput "Žene u poduzetništvu" i "EWoB Business akademija". Predstavnik udruge EWoB Matej Pavlović dodao je kako je zanimanje za predavanje dosta veliko iako na samom Ekonomskom fakultetu u Osijeku nije gužva jer se od ovoga tjedna prešlo na online nastavu: "Upravo je i korona odlučila u odabiru teme jer se sada vidi koji su poduzetnici najotporniji na ovakvu situaciju, a osim toga u Slavoniji su u posljednje vrijeme, da tako kažem, iz ničega izniknule mnoge IT tvrtke."

Prodekanica za suradnju s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte na Ekonomskom fakultetu u Osijeku Sunčica Oberman Peterka istaknula je kako se Globalni tjedan poduzetništva obilježava u 200-tinjak zemalja svijeta s ciljem poticanja mladih na poduzetnički način razmišljanja: "Osnovni je cilj promocija poduzetničkog načina razmišljanja kod mladih pri čemu se tu ne gleda samo na pokretanje poslovnog pothvata. Poduzetništvo je potrebno svima i ono podrazumijeva proaktivan odnos prema životu, poslu, razvoju karijere, odnosno preuzimanje rizika u donošenju odluka i preuzimanje odgovornosti za odluke koje donosimo."

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana posjetitelji i online gledatelji imat će priliku čuti i brojne druge stručne predavače koji će govoriti o razvoju tehnologije, digitalizaciji, nastupu na hrvatskom i stranom tržištu, te načinu na koji su od malih ideja uspjeli doći do velikih tržišta na kojima sada posluju.

Predavači su: utorak Albert Gajšak (CircuitMess), Tea Pakšec (Gideon Brothers), Luka i Marko Krčmar (Livmark), Zorin Radovančević (Escape) i Srđan Kovačević (Orqa).
Prvo predavanje u srijedu, 10. studenog s početkom u 13 sati rezervirano je za Nikolu Stolnika (Good Game Global). Osim Nikole, u srijedu će predavanja održati i Goran Kovačević (Infinum), Ines Hajdu (Agrivi), Alen Nađsombat (Smart) te osječka agencija Reroot s kojom ćemo zaključiti ovogodišnji globalni tjedan poduzetništva.

Više informacija o samom događaju i gostima predavačima potražite na društvenim mrežama udruge EwoB, gdje vam uz sve informacije pripremaju i zanimljiva iznenađenja te vrijedne nagrade. Sva predavanja su besplatna i otvorena za sve posjetitelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.