Hrvatski radio

Radio Osijek

Pogoršano epidemiološko stanje u slavonskim županijama – 814 novooboljelih, četvero preminulih

05.01.2022.

11:36

Autor: Radio Osijek/TM

Omikron se vrtoglavo širi

Omikron se vrtoglavo širi

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama evidentirano 814 novooboljelih. U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj jučer je gotovo svaki drugi testirani bio pozitivan. U Osječko-baranjskoj je evidentirano 277 novih slučajeva zaraze koronavirusom, Vukovarsko-srijemskoj 226, Brodsko-posavskoj 189, Požeško-slavonskoj 78, te u Virovitičko-podravskoj 44. Četiri osobe su preminule.


U protekla 24 sata preminule su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije (iz Osijeka i s područja Općine Semeljci, u dobi od 61 i 90 godina), a zabilježeno je 277 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Obrađena su 573 uzorka. Najviše novooboljelih je iz Osijeka (148), slijede Čepin s 18, Valpovo 17, Đakovo 15, Belišće 11, Bizovac 9, Darda 6, Draž i Erdut po 5, Bilje, Našice 5, Beli Manastir, Kneževi Vinogradi i Vuka po 4, Antunovac i Petrijevci po 3, Koška, Magadenovac, Punitovci i Trnava po 2 te Donji Miholjac, Drenje, Đurđenovac, Marijanci, Podgorač, Semeljci, Viljevo i Vladislavci po 1. Na bolničkom je liječenju 85 covid pacijenata (63 u KBC Osijek, 22 u OŽB Našice) od kojih su 10 u Respiracijskom centru. U samoizolaciji je 427 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Vukovarsko-srijemska županija broji novih 226 covidom zaraženih osoba i jednu umrlu u posljednja 24 sata, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Testirano je 495 osoba. Među novooboljelima 47 osoba je iz Vinkovaca, 30 iz Županje, 27 iz Vukovara, po devet iz Soljana i Nijemaca, osam iz Cerne, sedam iz Iloka, po šest iz Ivankova, Starih Jankovaca, Vođinaca i Vrbanje, po pet iz Lovasa i Strošinaca, po četiri iz Nuštra, Otoka, Retkovaca i Rokovaca te po tri iz Đurića i Jarmine. Po dvije novooboljele osobe su iz Andrijaševaca, Babine Grede, Bobote, Borova, Bršadina, Gradišta, Gunje, Markušice, Starih Mikanovaca i Tovarnika te po jedna osoba iz Bapske, Bogdanovaca, Bošnjaka, Cerića, Čakovaca, Drenovaca, Gaboša, Komletinaca, Mirkovaca, Opatovca, Pačetina, Štitara i Trpinje. Na području te županije trenutno je aktivan 561 slučaj zaraze. Na bolničkom je liječenju 38 covid-19 pacijenata, a 528 osoba je u samoizolaciji.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvou protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 189 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 25 covid pacijenata od kojih je sedmero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici liječi se17 osoba oboljelih od covida-19, troje ih je na respiratoru. Tenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 757 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 396 uzoraka, od kojih je 78 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno jaktivna 322 slučaja zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 306 ih se nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 153 osobe. 

U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata analizirano je 111 uzorka od kojih su 44 bila pozitivna na koronavirus. Jedan je 78-godišnjak umro, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U Slatini je 15 novooboljelih, Virovitici 13, Lukaču osam, Pitomači tri, Voćinu, Špišić Bukovici i Sopju po jedan, a za tri osobe nije navedeno s kojeg područja dolaze. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 21 pacijent.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 10.194 osobe, a 268 je umrlo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.