Hrvatski radio

Radio Osijek

Pointers - Osijek u 1700 fotografija

05.05.2017.

12:43

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pointers je besplatna mobilna aplikacija koja radi na pametnim telefonima s operativnim sustavom Android, te na svim mobilnim uređajima s iOS-om. Sinkronizirana je i s mobilno prilagođenim webom te je postala gotovo nezaobilazna polazišna turistička točka. Osijek je dobio posebno mjesto.

Glavna joj je svrha promocija hrvatskog turizma. Prvi projekt na aplikaciji rađen je još 2015 godine kada je detaljno obrađen otok Krk sa svim svojim plažama, znamenitostima i zanimljivostima.

Iza tog projekta stoji ekipa mladih stručnjaka predvođena tvrtkom Apria iz Osijeka koja je svoje dvadesetogodišnje iskustvo u multimedijalnim projektima pretočila u besplatnu aplikaciju koja je se Google play-a "skinuta" već pedesetak tisuća puta.

Projek Pointers je ranije izabran među 83 prijavljena projekta na natječaju Zagrebačke banke kao jedan od 10 finalista, a osim toga, prepoznat je od Microsoftova Tribes programa.U razdoblju startupa, pozicionirao se na treće mjesto najskidanijih aplikacija u Hrvatskoj nakon čega je dobio podršku od hrvatskih institucija poput HGK – Odjela za turizam, Ministarstva turizma, HTZ-a, RRA, BIOS-a i Osijek Software Cityja.

Naposljetku je i grad iz koje je tvrtka krenula prepoznao Pointers kao mjesto s kojega se u svijet može poslati dobra slika Osijeka. I to ne jedna već za sad 1700 fotografija, plus. Plus stoga jer se taj sadržaj redovito ažurira i dopunjava, vjerojatno i u trenutku dok ovo čitate. 

Sav sadržaj Poiters-a o kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj obrađen je opisom točaka na 4  jezika (hrvatski, engleski, njemački, talijanski) slikom, videom i GPS pozicijom. Posebnost je i mogućnost virtualne šetnje gradovima i obrađenim točkama nekog od turističkih mjesta ili lokacija.

Osijek je za sada obrađen s 500 točaka, a putem Pointers aplikacije je moguće doznati sve o kulturnoj i gastronomskoj ponudi grada te o događajima koji prethode u gradu i okolici.

  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.