Hrvatski radio

Radio Osijek

Pojačanim video nadzorom protiv vandala

29.04.2022.

17:30

Autor: Radio Osijek/TM

Nadzorna kamera zabilježila uništavanje rampe na ulazu u Tvrđu

Nadzorna kamera zabilježila uništavanje rampe na ulazu u Tvrđu

Foto: Screenshot / -

Grad Osijek prijavio je policiji oštećenje pokretnoga dijela rampe na ulazu u privremeno parkiralište Tvrđa - istok. Policijskim službenicima predane su i snimke s više nadzornih kamera na kojima se vidi počinjenje djela kojim je nastala materijalna šteta. Na nekim se policiji ustupljenim snimkama jasno vidi i počinitelj.

Iz gradske uprave su priopćili kako je na različitim lokacijama u cijelom gradu postavljeno j85 nadzornih kamera kako bi se, između ostaloga, što bolje zaštitila gradska imovina. Pristup nadzornim kamerama izravno je dostupan i policiji. 

Učinjeno je to zbog poražavajućih podataka o djelima vandala, kojima su česte mete parkovi i dječja igrališta.

Tijekom 2021. na području grada Osijeka oštećeno je 8 stupova javne rasvjete, uništeno je ili izvaljeno 45 klupa, slično su završile i 24 posude za otpad, uništene su 32 zapreke na zelenim površinama, oštećeno je 9 nadstrešnica na autobusnim ili tramvajskim stajalištima, te uništena ili oštećena 21 sprava na dječjim igralištima ili spravama za vježbanje.

"Gradska uprava učinit će sve kako bi zaštitila gradsku imovinu, odnosno imovinu svih građana, od vandala i neodgovornih pojedinaca. Gotovo svakodnevno se povećava broj nadzornih kamera i inzistira na identifikaciji i pronalasku svih počinitelja kako bi šteta mogla biti naplaćena, uz odgovarajuće pravne posljedice za neodgovorne pojedince", poručili su iz osječke gradske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.