Hrvatski radio

Radio Osijek

Pojas spašava život, a neki vozači ga ne koriste

18.06.2020.

11:32

Autor: Radio Osijek/TM

Pojas spašava život, a neki vozači ga ne koriste

Pojas spašava život, a neki vozači ga ne koriste

Foto: - / -

Policija je jučer od 8 do 14 sati provodila pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. U tom su razdoblju utvrđena 74 prekršaja, a najviše upravo vezana uz - nevezanje.

u 51 slučaju prekršaj se odnosio na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, a u 12 slučajeva bili su ostali prekršaji.
Na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (4 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,30 u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljena vozačica osobnog automobila, 53-godišnja hrvatska državljanka iz Belog Manastira. Vozačici je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,80 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.