Hrvatski radio

Radio Osijek

Pojedinačni lov i ribolov bit će dopušteni

16.04.2020.

11:10

Autor: Radio Osijek//TM/AB

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U protekla 24 sata testiran je 131 uzorak – jedan je bio pozitivan na koronavirus, a riječ je o osobi s područja općine Čepin, izvijestio je Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Ukupno je na području županije 108 zaraženih, a od jučer dvije su osobe izliječene, tako da ih je ukupno 15. Od izbijanja epidemije pet osoba je preminulo od posljedica COVID-a19. Na bolničkom je liječenju 26 osoba, tri su na respiratoru. Četiri medicinska djelatnika su pozitivna na koronavirus, dva su u samoizolaciji. Na području cijele Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 218, 18 više nego jučer, a riječ je, kako je istaknuo Ivanović, o ljudima koji su došli iz inozemstva. Policija je obavila 44 provjere od kojih su dvije bile na dojavu građana te je utvrdila da jedna osoba, kojoj je određena samoizolacija, nije bila na prijavljenoj adresi.
Na prilazima županiji obavljena je 6041 kontrola zbog mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, bez propusnice pet osoba.

Županijski Stožer civilne zaštite i dalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju. "Nemojmo se opuštati, ništa nije gotovo. Sve je više slika gdje se ljudi okupljaju. To nije dobro. Odradimo ovu priču zajedno i do kraja kako bismo se što prije vratili normalnom životu", upozorio je Ivanović.
Istaknuo je kako su do sada na gotovo svakoj sjednici županijskog stožera raspravljali o tome treba li se dopustiti pojedinačni lov i ribolov, a danas će, najavio je, poslati odluku svim ribolovnim udrugama da će pojedinačno moći ići "na pecanje". Zbog toga što divljač nanosi štetu na poljoprivrednim površinama, istu će odluku o dopuštenom pojedinačnom lovu dobiti i lovačka društva s područja Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.