Hrvatski radio

Radio Osijek

Poki sudi na Olimpijskim igrama

24.07.2021.

12:06

Autor: Radio Osijek

Foto: FB Igor Poki Vukadinović

Foto: FB Igor Poki Vukadinović

Foto: - / -

Na Olimpijske igre u Tokiju za koji dan putuje Osječanin Igor Vukadinović Poki koji će biti jedan od sudaca na natjecanju BMX Freestyle koji je postao nova olimpijska disciplina. To je još jedno veliko priznanje ekipi s Pannonian Challengea čije su znanje i iskustvo prepoznati u svjetskim okvirima.

Prvi put BMX Freestyle olimpijska je disciplina. Kao vozač sam ponosan zbog toga što se BMX sve više cijeni. Mogu se pohvaliti da smo nas petorica iz Osijeka prije tri mjeseca postavljali prvi olimpijski skate park, a u srijedu ponovno putujem u Tokijo suditi BMX Freestyle. Mislim da je to vrhunac moje karijere, ponosan sam, sretan i mislim da će sve proći u najboljem redu”, rekao je Poki gostujući u našem programu.

Otkrio nam je i svoja iskustva o tome kako se živi u Japanu u vrijeme pandemije. „Po dolasku smo 14 dana morali provesti u karanteni, zaključani u sobi, s rižom za svaki obrok. Ali, poslije toga, 12 smo dana uživali radeći skate park i razgledavali sve što smo stigli”, rekao nam je Vukadinović koji je kao BMX vozač osvajao prestižna natjecanja. A da se afirmirao i kao sudac dovoljno govori popis natjecanja na kojima je sudio – od svjetskih i europskih prvenstava, Olimpijskih igara mladih u Buenos Airesu, Panameričkih igara u Limi do, naravno, Pannonian Challenga. A, što se tiče priprema za ovogodišnji Pannonian, kaže kako teku punom parom, na skate parku se radi već mjesec dana jer se obnavlja sve što se mora popraviti zbog utjecaja vremenskih prilika. Dugoočekivano, 22. izdanje održat će se od 11. do 15. kolovoza.
(Fotografija korištena u tekstu: Marin Stupar)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.