Hrvatski radio

Radio Osijek

"Pokloni mi osmijeh" u Vukovaru – Zaposlena 31 žena za 186 korisnika

30.09.2022.

13:43

Autor: "Pokloni mi osmijeh" u Vukovaru – Zaposlena 31 žena za 186 korisnika

"Pokloni mi osmijeh" u Vukovaru – Zaposlena 31 žena za 186 korisnika

"Pokloni mi osmijeh" u Vukovaru – Zaposlena 31 žena za 186 korisnika

Foto: Grad Vukovar / -

U Gradskom muzeju Vukovar održana je početna konferencija trećeg ciklusa projekta „Pokloni mi osmijeh“. Provedbu tog projekta vrijednog milijun i pol kuna Grad Vukovar osigurao je u okviru poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena- faza III“ Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Danas su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik  Filip Sušac djelatnicama na projektu dodijelio ugovore o radu.

Penava je pritom podsjetio na dobrobiti projekta, naglasivši kako njegova provedba pomaže dvjema ranjivim skupinama – pruža posao teže zapošljivim ženama kojima su godine radnoga staža bitne za ostvarivanje mirovine, a skrbe o sugrađanima treće životne dobi. "Grad Vukovar prepoznao je ovu problematiku, prijavljuje se na svaki poziv još od 2018. godine i uspješno povlači sredstva Europske unije na dobrobit lokalne zajednice", kazao je gradonačelnik Vukovara.

Voditeljica projekta Mihaela Nović pojasnila je kako je projekt vrijednosti 1,5 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sto postotnom iznosu, a omogućuje zapošljavanje 31 pripadnice teže zapošljive skupine koje će tijekom 6 mjeseci pružati usluge potpore i podrške za 186 krajnjih korisnika - osoba treće životne dobi i nemoćnih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.