Hrvatski radio

Radio Osijek

Pokušaj oružane pljačke u središtu Osijeka

06.11.2020.

12:28

Autor: Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Brzom reakcijom policije, u središtu Osijeku prijepodne je spriječena pljačka zlatarne. Djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske iznimno su brzo reagirali na alarm koji je aktiviran i uhitili dvojicu naoružanih razbojnika.

Kako je istaknuo glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske Zoran Kon: "Oko 10 sati i 15 minuta oglasio se alarm u jednoj od radnji u Šamačkoj ulici. Naši policijski službenici koji su bili u blizini intervenirali su i uhitili dvojicu naoružanih razbojnika", rekao je Kon i pozvao sve sugrađane da ostanu mirni budući da je policija brzo i učinkovito obavila svoj posao.

Prema izjavama građana koji su se zatekli u blizini, jedan pljačkaš se brzo predao, dok su drugoga, koji je ostao u zlatarnici sa zatočenom djelatnicom, svladali nakon što je na mjesto događaja došao veći broj policajaca: "Taman sam izašao tu iz banke na Trgu i vidim jedan policajac trči, vadi pištolj i ulijeće u zlatarnicu. Čuo sam povike lezi dolje, izađi van. Brzo je došlo još tri četiri policijska vozila, jednog su pljačkaša odmah izveli i odvezli, a drugog nešto kasnije. Djevojku su, koliko sam vidio, svezali nekim lancima. Sklonio sam se ako dođe do neke pucnjave jer bilo je žestoko unutra. Nije mi bilo baš svejedno, mogu vam reći. Nije ugodno tako nešto doživjeti", rekao je očevidac.

Prodavačicu iz zlatarnice lisičina su oslobađali osječki vatrogasci.

U priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske navodi se kako su razbojnici, 43-godišnji i 37-godišnji hrvatski državljani uhićeni i sada se nalaze u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske. U tijeku je očevid, nakon koje će o ovom događaju detaljnije obavijestiti javnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.