Hrvatski radio

Radio Osijek

Izgred GP Duboševica - pokušaj "probijanja" granice s Mađarskom

06.02.2022.

12:36

Autor: HRT Radio Osijek

GP

GP

Foto: MUP / MUP

Hrvatska i Mađarska policija nakon odvojenih potjera za dvama automobilima hrvatskih registracijskih oznaka privele su osobe koje su pokušale ući na teritorij Mađarske bez granične kontrole. 

U priopćenju policije se navodi: - Jučer, 5. veljače, u 17,27 sati, na graničnom prijelazu Duboševica-Udvar, na izlaznoj traci iz Republike Hrvatske za kontrolu vozila, dva osobna automobila hrvatskih registarskih oznaka su bez zaustavljanja nastavili vožnju te ušli u prostor Mađarske. Brzom intervencijom mađarske granične policije, jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhićen vozač 46-godišnji hrvatski državljanin i nakon dovršene prekršajne obrade, predan policijskim službenicima Republike Hrvatske.  Drugo se vozilo bježeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta vratilo na granični prijelaz i bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo vožnju u unutrašnjost Republike Hrvatske. Za odbjeglim vozilom potragu su nastavili policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske koji su ubrzo u mjestu Čeminac zaustavili osobni automobil i uhitili vozača 30-godišnjeg hrvatskog državljanina. Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je 30-godišnjak počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ te nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu, zaključuju iz policije.


Glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske Zoran Kon: - Nikakve pucnjave nije bilo!


- Demantiramo bilo kakve slučajeve pucnjave kako je su to jučer prenijeli određeni mediji uz netočnu informaciju da se izgred dogodio na graničnom prijelazu s Republikom Srbijom - Batina, potvrdio je Kon i dodao kako se eventualni motivi još uvijek istražuju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.