Hrvatski radio

Radio Osijek

Pokušao prokrijumčariti gotovo 10 kg heroina

03.02.2017.

14:04

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod policija i carina 1. je veljače u vozilu albanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji Albanac, pronašla 9,8 kilograma heroina - objavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić izvijestila je da je policajac u srijedu na automobilu uočio preinake i tragove bijelog praha, nakon čega je zatražen i dobiven sudski nalog za pretragu vozila, u kojemu je u 18 paketića pronađeno 9.804,6 grama heroina koji bi, po procjenama, na narko tržištu mogao dosegnuti cijenu od 1,2 milijuna kuna. Protiv 28-godišnjeg Albanca policija je podnijela kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i trgovine drogama, za što mu prijeti do 12 godina zatvora.
Viši inspektor u Carinskoj upravi Predrag Juratovac istaknuo je kako je ova zapljena rezultat dobre suradnje policije i carine, naglasivši kako je tijekom prošle godine u zajedničkim akcijama ukupno zaplijenjeno 95 kilograma heroina, 8 kilograma kokaina i 393 kilograma marihuane.
Zapljena droge u Slavonskom Brodu dio je aktivnosti koje se provode na sprječavanju trgovine drogom na tzv. balkanskoj ruti, s obzirom da jedan krak te rute vodi i preko dva vrlo frekventna granična prijelaza u Staroj Gradiški i Slavonskom Brodu, potvrdila je Mira Voloder, načelnica granične policije PU brodsko-posavske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.