Hrvatski radio

Radio Osijek

Policajci još jednom pokazali humanost

16.03.2021.

10:10

Autor: PU OB / Radio Osijek

foto PU OB

foto PU OB

Foto: - / -

U organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske i Regionalnog kluba IPA osječko-baranjska, provedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj u kojoj je prikupljeno 59 doza krvi, objavila je policija na svojim internetskim stranicama.

U akciji je sudjelovalo velik broj višegodišnjih davatelja, među njima i Darko Šimić koji je 87 puta darivao krv, Stanko Mihaljević 72, Zoran Gotal i Josip Bardy 70 puta. Odazvao se i polaznik policijske akademije Shpejtim Ninaj koji se trenutačno nalazi na stručnom usavršavanju u I. policijskoj postaji Osijek, a prvi je put darivao krv u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj. Ovaj mladi i budući policijski službenik kao glavni razlog za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji ističe humanitarni motiv i želju za pomaganjem drugima. Posebno je istaknuo pozitivno iskustvo te želju za sudjelovanjem i u budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Rekao je da je dobro prihvaćen kod svih radnih kolegica i kolega u I. policijskoj postaji, a kao važno ističe veliko iskustvo svog mentora Marija Žemberija koji mu pomaže i usmjerava ga u svakodnevnom radu.

Policijska uprava osječko-baranjska i Regionalni klub IPA osječko-baranjska i ubuduće će organizirati darivanje krvi u svojim prostorima, navodi policija.

 

foto PU OB

foto PU OB

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.