Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija češlja snimke i utvrđuje identitet sudionika nereda u Wilsonovoj

30.07.2020.

11:52

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Policijska uprava osječko-baranjska nastavlja sa uhićenjima osoba koji su sudjelovale u izazivanju nereda, napada na policijske službenike i uništavanju imovine u subotu, 25. srpnja nakon utakmice Osijeka i Lokomotive, priopćeno je iz policije

Kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen je identitet još deset osoba koji su sudjelovali u "proboju" na Gradski vrt. "Tijekom jučerašnjeg dana privedeni su hrvatski državljani sa područja Osijeka u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje i to: 22-godišnjak, 30-godišnjak, 31-godišnjak, 33-godišnjak, 35-godišnjak, 38-godišnjak, 47-godišnjak, 49-godišnjak, 52-godišnjak i maloljetnik, a zbog sumnje da su počinili kaznena djela „Napad na službenu osobu“, „Izazivanje nereda“ i „Oštećenje tuđe stvari“, stoji u priopćenju policije. Temeljem naloga suda obavljeno je pet pretraga domova i drugih prostorija, gdje je pronađena i oduzeta odjeća i navijački rekviziti koje su osobe koristile tijekom sudjelovanja u izgredima. Uhićene osobe su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku.
Jednoj je osobi već izrečena presuda – kažnjen je novčanom kaznom od pet tisuća kuna, a godinu dana mu je zabranjen pristup stadionima gdje igra hrvatska reprezentacija i NK Osijek u zemlji i u inozemstvu.
"Za ukupno trinaest osoba za koje je utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela propisane su sljedeće zatvorske kazne:
- Kazneno djelo „Izazivanje nereda“, opisano u članku 324. Kaznenog zakona, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.
- Kazneno djelo „Napad na službenu osobu“, opisano u članku 315. Kaznenog zakona, propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do osam godina.
- Kazneno djelo „Uništenje tuđe stvari“ opisano u članku 235. Kaznenog zakona, propisana je je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Policijski službenici Policijske uprave osječke-baranjske nastavljanju s daljnjim kriminalističkim istraživanjem i utvrđivanja identiteta svih sudionika te procesuiranje istih zbog njihove kaznene ili prekršajne odgovornosti", navodi se u priopćenju PU osječko-baranjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.