Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija moli vozače za oprez

26.10.2020.

12:52

Autor: Radio

Ivan Svitlanović, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Osijek

Ivan Svitlanović, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Osijek

Foto: - / -

Ususret blagdanu Svih svetih, osječko-baranjska policija pozvala je sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje svih prometnih pravila pri dolasku na groblja, a najavili su i već uobičajenu privremenu regulaciju kod Donjogradskog groblja.

Uoči i na sam blagdan Svih svetih i Dušni dan očekuju se prometne gužve, a zbog specifične epidemiološke situacije, iz policije građanima, koji to mogu, savjetuju da posljednja počivališta obiđu koji dan ranije. „Preporučujemo da ove dane uoči blagdana iskoriste za posjet grobljima kako se na Sve svete i Dušni dan ne bi stvarala gužve i kako bi se održao povećan oprez koji očekujemo od svih sudionika u prometu. Posebna prometna regulacija bit će na području Donjogradskog groblja gdje će se na blagdan Crkvenom ulicom prometovati jednosmjerno od Ulice Zeleno polje do Ulice Mije Kišpatića. Tamo će biti policijski službenici koji će upravljati prometom”, rekao je pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Osijek Ivan Svitlanović na konferenciji za novinstvo održanoj ispred Groblja Svete Ane.

I ovaj put policija, svima koji mogu, savjetuje da na groblja dođu pješice ili javnim prijevozom jer će biti ustrojena posebna linija Gradskoga prijevoza putnika čija će vozila besplatno prometovati do Centralnog i Donjogradskog groblja. Ulazak na groblja na blagdan Svih svetih osobnim automobilima bit će zabranjen. U Ukopu su nam potvrdili da će, kao i ranijih godina, osobama koje su teže pokretne odnosno osobama s invaliditetom ulaz unutar groblja biti dopušten 31. listopada i 2. studenoga.

Policijski će službenici dežurati kod svih osječkih groblja, regulirati promet i djelovati preventivno te reagirati na sva grublja kršenja prometnih propisa. Građanima savjetuju da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti i poštuju epidemiološke mjere. Podsjećamo, da je, odlukom Nacionalno stožera, obvezno korištenje zaštitnih maski prilikom ulaska i boravka na grobljima.

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.