Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija o utakmici: pitotehnika, alkohol, jedan s drogom

06.03.2017.

12:52

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prije i tijekom održavanja jučerašnje utakmice 23. kola 1. HNL između NK Osijeka i NK Hajduka policijski službenici pronašli su i oduzeli mešto manje od 100 komada pirotehničkih sredstava, a 11 osoba je prijavljeno zbog različitih prekršaja, izvijestili su u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Prije utakmice, kako je izvijestio voditelj Službe za javni red Ivan Petrović, na sjevernoj strani stadiona, skriveno u odvodnom kanalu, pronađeno 64 pirotehničkih sredstava. Pronađena su još 32 komada pirotehnike koju su navijači NK Osijeka pokušali unijeti na stadion preko istočne tribine.

Osam osoba zatečeno je pod utjecajem alkohola, jedna osoba s  drogom te dvije osobe koje su imale zabranu pojavljivanja na sportskim susretima i imale su obvezu javljanja u policijsku postaju a to nisu učinile. Protiv svih prekršitelja podneseni su prekršajni nalozi. Trenutno je, rekao je Petrović, 19 osoba pod zaštitnim mjerama ili mjerama opreza.   

Petrović je rekao kako policija provodi kriminalistička istraživanja za neke prijašnje utakmice zbog navijačkog pjevanja i poruka kojima se pozivalo na mržnju ili nasilje na temelju rasne, vjerske ili nacionalne pripadnosti te još uvijek provjeravaju je li riječ o prekršaju ili kaznenom djelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.